Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rapporter om trafikfarliga mopedister

Polisen i Sveg har fått rapporter från alla möjliga håll i Härjedalen om trimmade mopeder och våldsamma förare. Nu satsar de på fler kontroller.

Annons

Under måndagen fick polisen i Sveg rapporter om buskörning i Hede. En patrull från Sveg och en trafikpolis från Östersund åkte då dit på kontroll och lyckades beslagta en moped runt 18-tiden.

– Först slängde killen, som var född 1995, mopeden och kom undan. Men senare fick vi ner både honom och föräldrarna till polisstationen så nu är det misstanke om olovlig körning, säger Kenneth Varga på polisen i Sveg.

Det fanns fler enskilda mopeder ute på byn som försvann undan medan polisen patrullerade, men huvudsyftet är inte att få tag på mopedisterna - utan att åka synligheten.

– Om de vet att vi är i krokarna så kanske de inte vågar sig ut, säger Kenneth Varga.

Polisen hade fått samma indikationer från Vemdalen, men där var det lugnt under måndagskvällen. Tydligen har sommaren bjudit på många klagomål om trimmade mopeder som kör trafikfarligt runt om i Härjedalen.

– Det kommer bli kontroller snart igen eftersom det finns behov av det, klargör Kenneth Varga.