Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånare slog ner kvinna - fick fängelse

Fängelse i ett år och fyra månader blev straffet för en man som slog en kvinna i ansiktet så att hon ramlade. Sedan tog han hennes handväska.

I domen ingår också fler brott som mannen, som är i 40-årsåldern, gjort sig skyldig till.

Det var en kväll i juli förra året som kvinnan var på väg hem och gick på Samuel Permans gata som hon fick ett knytnävsslag i ansiktet. Hon tappade medvetandet en kort stund och när hon vaknade såg hon en man som sprang iväg men hennes väska. Hon hade kontanter, mobiltelefon och en laddare i väskan.

Samma kväll råkade en annan kvinna ut för något liknande. En cyklist körde förbi henne och tog tag i hennes handväska, men han släppte taget och cyklade i väg.

Ingen av kvinnorna kunde med säkerhet peka ut mannen men den sistnämnda kvinnan menade att det mycket väl kunde vara han som försökt ta hennes väska.

Mannen förnekar brotten och menade att han hittat en telefon och en laddare som han tog med sig för att lämna till polisen.

Tingsrätten anser att det inte kan röra sig om annat än samma gärningsman eftersom rånet och rånförsöket skett i samma område, med lika motiv och med kort mellanrum. Det finns också bevis för att just den här mannen också rört sig i området, och ett vittne har sett honom. Tingsrätten bedömer att mannen är skyldig.

Han döms utöver det också till olovlig kraftavledning och bidragsbrott.

Till kvinnan som han slog till marken ska han betala 8 550 kronor i skadestånd.