Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallyfinal på Åresjön – Sandell jagar seger på hemmaplan

Patrik Sandell är hemmahoppet när RallyX On Ice avslutar sin serie på Åresjön.
Sandell som var tvåa i den senaste deltävlingen i norska Trysil umgås säkerligen med segerplaner.

Efter tävlingar i Piteå, Sälen och Trysil är det alltså dags för finalkörning i Åre under fredagseftermiddagen.

Patrik Sandell hade oflyt i de två första deltävlingarna, och är därför inte aktuell för att ta hem mästerskapstiteln.

Bäst utgångsläge har 20-årige Alexander Westlund från Torsåker. Westlund har varit trea i samtliga tävlingarna hittills och har en ledning på två poäng inför finalen.

– Det kommer att bli en tuff uppgift att hålla Kevin och Thomas bakom sig. Men min målsättning är att fortsätta vara på pallen och hoppas det räcker för att vinna serien, säger Westlund på tävlingens hemsida.

Kevin Eriksson och Thomas Bryntesson är också två unga förare som jagar närmast bakom Westlund i sammandraget. Bryntesson vann senast i Trysil.

– Självklart hade det varit riktigt kul att knipa en mästerskapsseger, men jag ligger sju poäng bakom ledaren så det blir svårt, säger Bryntesson i ett pressmeddelande.

Tävlingen avgörs på isen utanför Holiday Club. Åkarna tränar från klockan 13 och tävlingsåken drar i gång en timme senare.

Läs mer:

Nu görs sista förberedelserna inför fredagens rallycrosstävlingar på Åresjön