Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rakt ner i älven för Litseleverna

/
  • Ida Bengtlars hoppade utan att tveka rakt ner i det kalla vattnet.
  • Jennifer Glantz hoppade isvak för första gången.
  • Nils Monwall använder sig av isdubbar för att komma upp efter hoppet. Alla som hoppade fick säga sitt namn när de ännu var kvar i vattnet, som en kontroll för att de inte blivit för chockade av kylan.
  • Oscar Åslund var till synes inte nervös innan hoppet.

Alla elever i årskurs 8 och 9 som ville fick chansen att prova hoppa isvak i Lit under torsdagen.

Annons

De flesta var sugna att prova, för somliga var det första gången och någon hade gjort det tidigare. Alla var de dock överens om att det var väldigt kallt.

– Det är jätteviktigt att ungdomarna får prova på hur det känns att hamna i så kallt vatten, säger simläraren Ulf Johansson, som tillsammans med idrottslärare, vaktmästare och sjuksköterskepersonal fanns på plats för att assistera under dagen.

En efter en kom eleverna gåendes på den 2,5 decimeter tjocka isen fram till den uppskurna isvaken. En av de som hoppade i är Jennifer Glantz.

– Det var riktigt kallt och blött, säger hon efteråt.

Tre grupper med elever fick prova på att hoppa under dagen. Någon riktigt nervositet var inget som syntes utan de flesta tog klivet i utan att tveka.

– De är jätteduktiga allihopa och det blev väldigt lyckat. Man vet ju aldrig hur en människa reagerar i kallt vatten, säger Ulf Johansson.