Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Räknar med att Brown spelar"

I går var Jämtlands nyförvärv Ken Brown uppenbart besviken för att han inte skulle få spela mot sin tidigare klubb Norrköping i tisdagens match.

Och i förmiddags bekräftade Dolphins coach att så var läget.

Nu låter det så här

– Nej, allt tyder på att han ska kunna spela, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

Jämtlands nye pointguard Ken Brown spelade så sent som för några veckor sedan i Norrköping Dolphins. Därför menade Dolphins coach Paul Burke att det var en självklarhet att Brown inte skulle vara tillgänglig för sin nya klubb Jämtland när de möts i morgon kväll.

– Självklart vill man aldrig möta en spelare som man precis släppt till en konkurrent. Vi har hjälpt Jämtland som snabbt ville värva Ken, säger Paul Burke.

Är ni rädd att han ska vilja ta revansch och kanske göra sitt livs match mot er?
– Ha-ha! Nej, det handlar inte om att vara rädd. När man släpper en av sina egna spelare brukar man aldrig låta honom få möta det gamla laget direkt. Det är så det fungerar.

Men enligt Pecka Johansson är det inte så det fungerar:

– Vi räknar med att han ska spela. Övergångspapperna ska vara på väg in till förbundet och när de har gjort sin administration av det och fått upp honom på "spelklarlistan" så är det inga frågetecken längre.

– Och det har aldrig varit någon annan inriktning än att få honom spelklar så fort som möjligt, varken från oss eller från de jag haft kontakt med i Norrköping, säger Pecka.

Men Paule Burke var ju uppenbart av en annan åsikt, och Ken Brown själv verkade i alla fall i söndags ha gett upp hoppet om att få spela?
– Ja, det beror väl på att det möjligen var lite oklarheter från början ... och att en coach resonerar på ett annat sätt är inte så konstigt.

På ett annat sätt än styrelsen i Norrköping, menar du?
– Ja.

– Men sen får vi så klart se hur mycket Brown får spela, han har ju bara varit med på ett par träningar, säger Pecka.

Brown har dock redan gjort ett mycket gott intryck på Jämtlandscoachen Pontus Frivold.

Under söndagens träningspass imponerade han stort.

– Han spelar med mycket fart, både i anfall och i försvar. Han är inte blyg utan tar för sig. Han har åsikter och ställer frågor och pratar med spelarna.

Är han lika snabb som Eric Mosley?
– Svårt att säga, men han har ett otroligt driv och slår ofta sin kille, säger Frivold.