Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragundas skola ska lyfta

Annons

Ragunda har Sveriges bästa kulturskola så vi vet att vi kan vara riktigt bra - men vi är inte nöjda med vår grundskolas resultat. Bland annat i lärarförbundets rankning hamnar vi på en dålig placering. Det vill Socialdemokraterna under kommande mandatperiod förbättra och vi lovar att det ska vara stort fokus på vår skolas kvalité de kommande åren. Vi har haft en tendens att prata för mycket lokaler och för lite innehåll och kvalité i skolan, det vill vi ändra på.

Skolan är en viktig del i våra barns framtid och attraktiviteten för kommunen som bostadsort. Vi lägger redan i dag jämförelsevis mer pengar till skolan än andra jämförbara kommuner men vi har inte fått ut tillräckligt bra resultat så vi vill att kvalitén ska öka. Eleverna ska höja sina meritvärden och vi ska klättra i skolrankningen. Vi har goda förutsättningar med små klasser och närhet till fina utemiljöer men vi måste hitta ett sätt att öka resultaten. Vi måste också upprätta en plan för hur vi ska lyfta pojkarnas resultat då det är de som idag halkar efter.

Vi vill inrätta ett skolråd liknande det handikapp- och pensionärsråd vi har där olika intressegrupper kan samlas och utveckla skolan tillsammans. Vi måste göra en långsiktig plan med tydliga målsättningar för att lyfta skolan i Ragunda samt se över organisationen så den är så bra som möjligt.

En viktig del i detta är att vi byter regering efter 14 september. Med en S-ledd regering kommer det tillföras personal och resurser till förskolan och skolan och det är en viktig del i att Ragunda också skulle ha möjlighet att förbättra sina resultat. Det skulle för Ragundas del innebära en halv miljon till förskolan, två nya lärare i klasserna F3, en halv miljon till läxhjälp och speciallärare och sex tranieeplatser på fritids samt 3 extratjänster i skolan. I detta utlovas också från Socialdemokraterna mindre administration, kompetensutveckling och göra läraryrket attraktivare.

Terese Bengard (S)

Katarina Sahlin (S)

Jenny Palmquist (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel