Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragundas budgetprognos: Bättre än beräknat

Ragunda kommun redovisar i sin ekonomiska tertialrapport en budgetprognos där man beräknar att kommunen under 2010 kommer att göra ett plusresultat på 4,3 miljoner kronor.

Under årets första fyra månader redovisar man ett plus på 1,7 miljoner.

– Detta är betydligt bättre än beräknat, säger kommunens tf kommundirektör Bo Svenningsson.

– Verksamheterna har gjort ett bra jobb för att hålla igen på utgifterna och den siffra som vi nu redovisar skall ställas emot ett budgeterat plus på 1,2 miljoner.

Motsvarande siffror samma tid i fjol pekade på ett minusresultat på drygt 12 miljoner, något som ses som att kommunen vid årets slut kan ha förbättrat sitt verksamhetsresultat med runt 16 miljoner kronor.

Kommunen har ännu inte kommit till skott när det gäller att hantera problem som tomma fastigheter och ett gymnasium utan elever och en ny näringslivsorganisation, åtgärder som man inte kommer att se någon effekt av förrän om något år.

Där har man talat om en sammantagen besparing på ytterligare runt tio miljoner kronor.

Den nu offentliggjorda rapporten stämmer överens med de siffror som kommunens förre kommundirektör Åke Ljusberg prognosticerade i höstas.