Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upptagetsignalerna kan ha fällt Jannez i Dansbandskampen

/

En av den Svenska televisionens häftigaste folkhemsrökare på senare tid, Dansbandskampen, är i mycket ett Jämtlandsärende.

Annons
Av de 26 deltagande banden är fyra - det vill säga 15(!) procent - från vårt län, och engagemanget i vårt län är stort.
Så stort att telenätet i samband med omröstningen i lördags bitvis säckade ihop under publiktrycket.
- Det lär ha varit väldigt jämnt mellan Jannez och Scotts och jag ger mig fasen på att Jannez hade gått vidare om telekommunikationerna fungerat.
Det säger Sture Dahlström, 68, Stugun, med rötterna i Brynjegård och som under sändningstiden i lördags ägnade all kraft och ett försvarligt telefonavgiftsbelopp åt att rösta på sina favoriter från Laxsjö.
- Det gick bra att komma fram under första omgången, när som spelade "I Want It That Way" och då röstade jag säkert närmare tio gånger, men under andra låten, "Guernerina", var det stopp.
- Jag försökte gång på gång, men det bara tutade upptaget…!
Sture Dahlström, pensionerad vägentreprenör med egen väghyvel, bandtraktorer och bilar, är en mycket duktig dragspelare och som även fuskar på bas och gitarr och förstår sig på hur dansband skall låta.
- Den engelska första låten var en skitlåt, men den andra var väldigt bra och den spelade Jannez alldeles utmärkt.
- Som dansband är Jannez ett av de skickligaste, tycker jag, och jag blev förbannad när plötsligen Christer Björkman klev in i programmet och avslöjade att Scotts skulle få spela i Melodifestivalen.
- Det hade han fanimej kunnat vänta med tills programmet var slut!
Sture har spelat en hel del till dans och har tillsammans med framlidne studiomusikern Thomas Ljungqvist, Östersund, gjort en musikkassett som innehåller ett par av hans egna låtar, bland andra "Brynjegårdsminnen".
En imposant diplomsamling på väggen i hans pensionärslägenhet innehåller meriter som Vasalopp, Jämt-orsken, och en massa annat atletiskt som fullkomnar bilden av en man som vet var skåpet skall stå.
LT kontaktade på tisdagen Sveriges Televisions presstjänst som avslöjar att Larz Kristerz var det band som segrade i omröstningen och att det i stort sett var målfotot som skilde Jannez och Scotts.
Inget band har hittills varit så nära att gå vidare som Jannez.
Presstjänsten avslöjar inga siffror.
- Att det tar stopp i telenätet är sånt som även brukar inträffa i melodifestivalsammanhang, men vi kan räkna med att alla i hela landet som ringde via mindre telestationer fick samma upptagetton, säger SVT-informatören Niklas Ahlgren
De tre länsband som hittills tävlat i Dansbandskampen är Yvonne & Quick Picks, Mickeys ochJannez. Och inom kort kommer Zlips…!
Annons