Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thaigrupp ställer in resa – läget för osäkert i Bangkok

/
  • Kung Chulalongkorns paviljong i Utanede kräver ett långsiktigt underhåll, förklarar Hans Lundqvist som hade stora förhopningar att den nu inställda resan nu skulle ge öppningar.

I dag, måndag, skulle en delegation från det halvkommunala bolaget Ragunda Utvecklar Thailand AB, RUTH, ha landat i Bangkok för att träffa företrädare för Thailands regering och Bangkoks stad.

Annons

Saken skulle gälla konstituering och inrättandet av en finansfond för underhåll av den thailändska paviljongen i Utanede.

Resan stoppades på söndagseftermiddagen av en företrädare för Thailändska regeringen som meddelade att det politiska läget i Thailand just nu inte tillåter den här sortens aktiviteter.

– Nu stannar vi hemma och inväntar ett mera lämpligt läge, säger RUTH:s styrelseordförande Hans Lundqvist, Hammarstrand.

RUTH AB ägs av Ragunda kommun och Svensk-Thailändska handelskammaren och på resan skulle, förutom Lundqvist, vice ordförande Tage Levin och Ragunda kommuns näringslivschef Christer Lindberg ha deltagit.

RUTH:s vd Ulf Edström är redan på plats i Bangkok.

Enligt signaler från Thailand har det uttryckts önskemål om att Hans Lundqvist skall sitta i styrelsen för den aviserade fonden.

Några thailändska ifrågasättanden av Utanedepaviljongen har inte framkommit.

Paviljongen är en kunglig byggnad som därmed är icke ifrågasättningsbar och som enligt den thailändska kutymen skall hållas i anständigt skick. För något år sedan presenterade en storslagen idé om en synnerligen omfattande spaanläggning i Utanede.

Prislappen bedömdes till närmare 100 miljoner kronor.

Sedan presentationen genomfördes har projektet omgärdats av tystnad.

– Den dagen som oroligheterna lagt sig och vi kan komma till Bangkok hoppas vi att få höra vad som gäller i den frågan, säger Hans Lundqvist.

I dag besöks Utanedepaviljongen för övrigt av handelsminister Ewa Björling, (M), där hon bland andra skall träffa företrädare för Ragunda kommun och näringsliv och besöka Z-Lyften i Bispgården.

Mer läsning

Annons