Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tandläkare slutar efter 36 år

/

Tandläkarparet Karin och Mats Ringqvist, Hammarstrand, med bolaget Tandläkar'n i Ragunda AB och med praktiker i Hammarstrand och Stugun, lägger ner sin verksamhet från och med kommande årsskifte.

Annons

Från och med 1 januari 2011 hamnar verksamheten under Folktandvården.

– Vi har meddelat landstinget att vårt tandvårdsbolag inte är intresserade av att förlänga vårt avtal, säger Mats Ringqvist, strax 65.

– Jag har inte sagt någonting om min pensionering, men jag överlåter vårdansvaret till landstinget.

Hur landstinget löser verksamheten efter årsskiftet är ännu inte klart.

– Vi utesluter i nuläget ingenting, säger Ringqvist.

Ett möjligt scenario kan vara att Ringqvist med sitt bolag fortsätter verksamheten som kunsultande tandläkare.

Bolaget kommer tills vidare att finnas kvar, inte minst på grund av att företaget har åtaganden införbde patienter och försäkringskassan.

Ingen av de sju anställda i Tandläkar'n i Ragunda AB förlorar sina jobb.

Detta till följd av att den som övertar verksamheten enligt lagen om anställningsskydd måste erbjuda personalen fortsatt anställning med bibehållna förmåner.

Detta ansvar gäller dock inte Mats Ringqvist i hans egenskap av pensionär.

Verksamheten sysselsätter tandläkarna Karin och Mats Ringqvist, två sköterskor och tre hygienister och företaget hyr kommunala lokaler i Hammarstrand och Stugun.

Företaget hade tidigare även en praktik i Bispgården, som drogs in på initiativ av landstinget, och som tvingade bolaget till en personalminskning med två personer.

Karin och Mats Ringqvist har i Ragunda kommun varit engagerade av landstinget sedan 1974, det vill säga i 36 år, något som lett till ett lokalt kontinuitetsrekord.

Mats Ringqvist har bakom sig en 16 år lång period som tandvårdsansvarig i hela länet och har även varit engagerad i Ragundas kommunpolitik i C-fållan, inte minst som oppositionsråd.

Tandläkar'n AB har åtta år på nacken

– Det kan inte hjälpas att det är med vemod som man trappar ner det här, men jag gillar tanken på att för första gången sedan jag var 14 år ha ett riktigt sommarlov, säger Mats Ringqvist.

– Skogen, vedbacken, jakten och fisket har fått träda tillbaka för jobbet.

I Hammarstrand fortsätter privattandläkaren Anders Ulin som tidigare.

Annons