Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragunda kommun köper Aktsamhuset

/

Allt talar för att Ragunda kommun köper den stora kontorsfastighet i Hammarstrand som fram till för ett drygt år sedan innehöll försäkringsbolaget Aktsam med 78 anställda. Pris: 2,5 miljoner kronor.

Annons
Förhandlingar mellan företagets fastighetsmäklare och kommunen har pågått under en längre tid och mäklarens utgångsbud var sex miljoner.
Budgivningen har i vanlig ordning skett i etapper och där kommunens förhandlare kommundirektör Anders Andersson i utgångsläget menade att ett rimligt pris vore tre miljoner, men att fastigheten måste få genomgå en energieffektivisering, vilket enligt honom borde sänka köpeskillingen med en miljon till två miljoner.
Mäklaren svarade med fyra miljoner, men gav sig slutligen med nu känt kompromissresultat.
Köpet ska genomföras med kommunens investeringsmedel och tanken är att huset tills vidare skall få fortsätta att fungera som kontorsfastighet/kontorshotell.
– Tanken kan ju tänkas att något intressant företag kommer och behöver utrymmen och då kan är det ju inte omöjligt att det här faktiskt mycket fina huset kan bli ett alternativ, säger kommunens näringslivschef Christer Lindberg.
Köpet är i princip klappat och klart.
Den politiska processen återstår dock och närmast ska kommunstyrelsen och därefter fullmäktige säga sitt innan köpehandlingar kan undertecknas.
Om politikerna ställer upp på affären sker ägarbytet sannolikt vid nyår.
Den påbörjade politiska processen kan bli en anledning för Aktsam/Trygg-Hansa att plocka bort sina för bygden så irriterande företagsskyltar som minner om hur företaget blåst bygden och kommunen på en mycket stor arbetsplats och dragit söderut.

Mer läsning

Annons