Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragunda kommun gör nytt försök

Efter tre månader av politisk handlingsförlamning ger sig Ragunda kommun nu åter i kast med att försöka omorganisera sig själv.

Annons

Detta för att både spara pengar och anpassa ledningen av den 5 500 personer lilla kommunen till kommunens faktiska storlek.

I gårdagens LT kunde vi rapportera om hur Ragundas socialdemokrater – som har 13 av parlamentets 31 röster och är kommunens största parti – vid möte i måndags kväll beslutade sig för att sätta ner foten och styra kommunen i minoritet. Skälet till den genomlidna politiska turbulensen var just ett framtaget omorganisationsförslag som bland annat aviserade varsel av både kommundirektör och ekonomichef och där kommunalrådet Elisabet Yngström, s, anklagats för att ha gått för gent och hastigt fram.

– Nu har det gått tre månader som definitivt hade kunnat användas bättre än åt politiskt tjafs kring ett par detaljer i en stor helhet, säger Yngström.

Att socialdemokraterna genom sin minoritetsposition riskerar att förlora många voteringar är ingenting som i nuläget bekymrar Elisabet Yngström:

– På det här sättet får oppositionen bekänna färg och i praktiken är den politiska situationen oförändrad.

– Nu har det tillsatts en utredningsgrupp i omorganisationsfrågan, och den gruppen lär komma fram till ett förslag som i mycket påminner om det som jag redan presenterat, säger Elisabet Yngström.

Gruppen, som tillsatts av kommunstyrelsen, består av Anders Frimert och Jim Salomonsson, båda s, Per Aronsson, Ragundaalliansen, och Kjell Rubensson, c.

– Vårt arbete skulle ha varit avslutat i slutet av mars, men nu är allt så försenat, säger Anders Frimert.

– Efter tre månader av handlingsförlamning är det bråttom att alla får klart för sig vad som gäller.

Mer läsning

Annons