Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jamtamots Hederspris till Per Bergvall

/

Ragunda kommuns universalprofil, Per Berg- vall, 49, Böle, Hammarstrand, har tilldelats Student- och hembygdsföreningen Jamtamot i Uppsala Jamtamots Hederspris 2010.

Annons

Bergvall utsåg vid Jamtamots Julmotet för sitt ”långvariga och förtjänstfulla arbete som en samlande och drivande kraft i östra Jamtlands kultur- och hembygdsliv”.

Per Bergwall har enligt juryns motivering under lång tid verkat för bibehållande och utvecklande av kulturen i framförallt den östra delen av Jämtlands län.

”I Ragunda kommun är han en mycket välkänd personlighet som har fingrarna med i spelet i stort sett alla större evenemang och händelser.

Han har många olika rörelser och verksamheter på sin meritlista. Främst har han gjort sig känd som den ständige auktionisten på många bygdeauktioner i Jämtland.

Per Bergvall hjälpte till att sätta Hammarstrand på kartan genom sitt deltagande i tv-produktionen ”Allt för byn” som gjorde stor succé. Utöver detta kan nämnas många uppdrag som konferencier, skapandet och driften av ett lanthandelsmuseum i hans hemby Böle, samt mycket, mycket mer”.

Annons