Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jaktskyttesimulator invigs i Höglunda

/
  • Tomas Bäckström med det laservapen och den digitala apparatur som utgör den jaktskyttesimulator som invigs i Höggården, Höglunda till helgen.Foto: Ingvar Ericsson

Höggården, Höglundas stolta syndatempel öster om Stugun, får till helgen en ny attraktion.

Annons

Detta då bygdegårdsföreningen upplåter stora scenen för en simulator där hugade jägare kan öva skytte i så nära naturtrogen miljö som möjligt.

Skyttesiumulatorn består av en dator och en projektor som på husets bioduk spelar upp scenerier med villebråd enligt eget gottfinnande.

Skytten står ute på dansgolvet och skjuter med hjälp av lasersikte fiktiva skott med fritt valt vapen mot det passerande viltet på duken.

Simulatorn får sin högtidliga invigning nu på söndag.

Appararaturen ägs av Svenska Jägarförbundets sydnorrländska region och hyrs av Höglunda bygdegårdsförening för 500 kronor i månaden.

– Nu blir det för oss att se till att få ihop dessa pengar, säger Tomas Bäckström, Höglunda, ordförande i bygdegårdsföreningen, tillika ägare av Hugos Trä i Bomsund.

Tomas välkomnar nymodigheten som han hoppas skall generera en slant till föreningen.

– Vi inbjuder jaktlag, enskilda personer och företag att öva sitt skytte och bygdegårdsföreningen tillhandahåller fika och/eller mat.

– Det jobbas just nu en del med olika idéer kring simulatorn.

Verksamheten kommer att engagera fem skjutledare under ledning av Torsten Frick, Bomsund.

Mer läsning

Annons