Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högtidlig vernissage för Kullstatreor

/
  • Isak Andersson-Lexner visar klassens egentillverkade näckrosor och annat vackert.Foto: Ingvar Ericsson
  • Kullstaskolans konstnärliga årskurs 3 framför vernissagebordet med godis för både dem själva och de många besökarna vid konstminglet.  Foto: Ingvar Ericsson
  • Max Höglund betraktar den vackraste skapelsen någonsin i spegeln i Kullstavernissagens populära självkänslobås.Foto: Ingvar Ericsson

Det var riktigt högtidligt och flashigt med snittar, plockmat och bubbel när årskurs 3 vid Kullstaskolan i Hammarstrand inviterade föräldrar och allmänhet till stor konstvernissage i skolan på onsdagen.

Annons

Sedan klassen förra veckan inom ramen för sin kulturvecka besökt en konstutställning på Jamtli i Östersund grep inspirationen omkring sig.

Utifrån Edward Muncks berömda målning ”Skriket”, en Picassosvit och Monets trädgårdsmålningar fick barnen måla sina egna känslor.

– Vi jobbar med livskunskap och självkänsla året om på den här skolan, förklarade klassläraren och vernissagens engagerade promotor, Maria Wallin.

Syn för sägen kring självkänslotemat gav ett bås med anslaget ”Här kan ni se den vackraste skapelsen någonsin” och som innehöll en stol att sitta på och med en väggspegel med en vacker ram framför.

Mer läsning

Annons