Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... här var stridsyxan nedgrävd

Att tala om avfiset är inte helt fel om man ska beskriva det sammanträde som Ragunda kommunfullmäktige höll på onsdagskvällen.

Annons

En i sammanhanget lika försvarlig som andäktig publik hade bänkat sig, sannolikt för att få bevittna ett möjligt kakalorum i skuggan av den senaste tidens politiska blåsväder i kommunen.

Föredragningslistan upptog inalles sex punkter, varav en utgick, en avslog ett medborgarförslag, en dammade av ett icke uppfyllt köpekontrakt och en var ett valärende.

Programpunkten kommunfullmäktiges frågestund handlade inte ett dugg om varken kommunalrådets framtid eller eventuella regeringskoalitioner utan inskränkte sig till en enkel formfråga.

En stridslysten medborgare hade laddat för angrepp under punkten allmänhetens frågestund, men någon sådan punkt kom aldrig.

Så där satt vi, media som hade åkt långt, och de som kommit promenerande och vi fick höra att det som vi alla väntade på nog är att vänta om några veckor, detta när det utlyses ett extra fullmäktige där möjligen en ny regeringskoalition ska stadfästas.

Närmaste turbulenta möte kommer att äga rum utan publik när kommunstyrelsen behandlar kommunbudgeten.

Mer läsning

Annons