Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förseningen drabbar entreprenören som finns mitt i parken

/
  • Fredrik Nilsson, Köttsjön, på bilden flankerad av pappa Bengt och sin anställde Kristoffer Olofsson från Överammer, hade hoppats på att under våren få gå igång med vindkraftsarbetena.  Foto: Ingvar Ericsson

Det är inte alltför ofta som Fredrik Nilsson, 39, kan ståta med att han är väldigt centralt bosatt och verksam.

Annons

Han driver sitt entreprenadföretag Köttsjöns gräv AB, med säte i Köttsjön, alldeles i utkanten av det område i trakten av Borgvattnet som enligt planerna och vad det lider ska vara fyllt med vindkraftsnurror.

Fredrik hade räknat med att under våren få häcken full med diverse uppdrag i förberedelserna inför SCA:s och norska Statkrafts vindkraftssatningar i Ragunda kommun.

Beskedet att projektet nu överklagats och skjuts upp är givetvis en besvikelse för honom:

– Vägbyggen och grusförsäljning torde bli aktuella för mig och det är ju inte kul att det blir uppskjutet på det här sättet.

– Jag förlorar säkert någon miljon kronor i omsättning på det här. säger Fredrik till LT.

Det känns nästan lite overkligt att efter mil efter mil i grovskog köra upp på Fredriks fastighet, som ligger någon kilometer från Köttsjöns stenstad i riktning mot Borgvattnet och där få begapa vad han åstadkommit.

Fredriks anläggning med sin maskinpark och byggnader är tillsammans med hans och hustrun Malins fina och välansade bostadshus riktigt imponerande.

För två år sedan slutförde han byggandet av en stor verkstadshall för drygt 1,5 miljoner kronor.

Fredrik är mannen som startade företaget som sysslar med entreprenadarbeten som snöröjning, grävningar, vägförbättringar och liknande, numera främst i västra delen av Ragunda kommun.

Innan Fredrik flyttade tillbaka hem till Västiberget, Köttsjön, för att bli groventreprenör sysslade han först under sex år med att serva kaffeautomater och därefter var han på Jämtlamellsågen i Stugun.

I dag innehåller hans maskinpark fyra väghyvlar, två grävmaskiner, en lastbil, en hjullastare samt skotrar och sexhjulingar som han tvingats köpa i sitt tillsyns- och serviceuppdrag av vindmätningsutrustningen inför den möjliga SCA-satsningen.

Fredrik Nilsson har tillsammans med hustrun Malin en heltidsanställd i företaget, och som mest kan lönelistan innehålla sammanlagt sex namn och verksamheten omsätter i dagsläget 6,5 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons