Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag skapas i Hammarstrand i spåren efter Allt för byn-satsning

/

Förra årets Allt för byn-satsning kan komma att leda till ett nytt företag i Hammarstrand.
Det talas redan om 20 nya jobb.

Annons

Nu på måndag gör det nya företaget, klassad som en förening och med arbetsnamnet Gniiss, entré i Lärcentrums lokaler i det tidigare Aktsamhuset i Hammarstrand för en ny sorts verksamhet.

Tanken är att Gniiss personal i Hammarstrand skall utföra avståndoberoende uppdrag som raggas fram i Stockholm av stockholmaren och entreprenören Torbjörn Alander.

Alander tänker sig att knacka dörr i Stockholms näringsliv för att försöka vaska fram funktioner som företag kan tänkas lägga ut på uppdrag till det nya Hammarstrandsföretaget.

Alander kom för ett år sedan i kontakt med Allt för byn-gänget, besökte deras show på Wallmans, kände den speciella Allt för byn-andan och beslöt sig för att försöka hjälpa till.

– Det var gott om mycket duktigt folk som friställdes när försäkringsbolaget Aktsam flyttade från Hammarstrand och det är den sortens människor som jag hoppas kunna ge jobb i den nya verksamheten, säger Alander.

– Jag vet bland annat ett företag som är på jakt efter internetbaserad ekonomihjälp.

– Vi kan åta oss att ta emot handlingar som tas emot, digitaliseras och läggs upp på nätet, varvid företagen godkänner betalningen, som även den kan skötas från Hammarstrand.

– Vi kommer troligen även att engagera oss i antispamverksamhet i form av att vi kan komma att arbeta som säljare för deras räkning.

Alander är ordförande för Antispamföreningen som samlat 14 medlemskommuner.

Alander kommer att delta vid företagsstarten på måndag.

Första veckan i april är det tänkt att den församlade personalstyrkan i Hammarstrand skall resa till Stockholm och träffa sina presumtiva uppdragsgivare.

Ett par Stockholmsföretag lär vara inbokade för besök i Hammarstrand längre fram.

Lokal sammanhållare och delaktig i personalrekryteringen i Hammarstrand är tidigare Allt för byn-medlemmen och entreprenören Per Bergvall, Böle.

– Vi vet ännu inte om idén bär, men med tanke på den arbetslöshet som råder i Ragunda kommun är alla idéer om nya jobb värda att testas.

Mer läsning

Annons