Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern i Ragunda har fått nog av socialdemokraterna

Centerkretsen i Ragunda beslutade på måndagskvällen att säga upp samarbetsavtalet med socialdemokraterna. – Utspelet som Elisabet Yngström gjorde om att dela upp kommunen är mycket olyckligt, säger Göran Boström, sekreterare, c.

Annons

Efter valet 2006 när valresultatet inte gav något parti ensam majoritet beslutade centern och socialdemokraterna om ett samarbetsavtal. Nu bryter centern avtalet:
"Ragunda centerkrets kan inte stå bakom kommunalrådets sätt att handlägga organisationsförslaget och inte heller hennes utspel om kommundelning samtidigt som det görs stora ansträngningar att utveckla kommunen via ett flertal projekt, bland annat Allt för byn och Kreativa Ragunda". Så lyder centerns korta pressmeddelande.
18 december sa Elisabet Yngström till LT: "Vi jobbar för att få tillstånd en kommunsammanslagning. Snart måste vi antingen gå ihop med en annan kommun eller dela oss för att det här ska hålla".
Göran Boström tycker att Yngströms uttalande är riktigt illa.
– Jag sitter som ordförande för Ragunda turism och vi har jobbat mycket med att utveckla kommunen, till exempel genom projektet Kreativa Ragunda. Och vi har fler projektansökningar inlämnade. Att utveckla genom att dela är inte bra, säger han.
I samma artikel i LT sade Yngström också att kommunens verksamhet blivit "för plottrig" och därför varslades kommundirektören och ekonomichefen om uppsägning.

– Nej. Andra saker har vi tagit upp till diskussion direkt, så det är det som hänt nu som ligger bakom, säger Göran Boström.
– Det här är det första steget. Vad som kan hända sedan ligger nu i socialdemokraternas händer, säger han.

Annons