Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgvattnets skola kan få en ny chans

/

Det verkar trots alla negativa odds inte vara helt kört för den i dag sju elever lilla byskolan i Borgvattnet. Trots att klockan egentligen är fem över tolv slåss bygdens innevånare ytterligt tappert för skolans fortlevnad.

Annons

Borgvattnets skola lever på övertid och välvilliga politiker.

Skolan skulle enligt alla ritningar ha varit ett minne blott för flera år sedan om det inte varit för dess geografiska läge som på många sätt komplicerar saken för Ragunda kommun.

I Ragunda kommunstyrelse i februari, i samband med att man beslutade om kommunbudgeten, bestämdes att skolan stängs för gott i juni, något som LT rapporterat om.

En skara välvilliga politiker, med Ragundaalliansens Stefan Nilsson i spetsen, uppbackad av lokale politikern Karl-Anders Andersson, s, och Thure Johansson, c, är nu, trots det stenhårda budgetläget, tydligen i färd med att ytterligare skjuta upp dödsdomens verkställighet.

I kväll sammanträder Ragunda kommunfullmäktige. På den ordinarie föredragningslistan finns inte ett ord om varken kommunbudget eller Borgvattnets skola.

Mycket talar dock för att skolan kan komma att dyka upp både i form av en interpellation och ett extraärende, något som återför saken till beredande organ som i juni, när skolan formellt skall vara stängd, åter gör Borgvattnets skola till ett fall för fullmäktige.

Bevekelsegrunden för att Borgvattnetskolan skall dras i fullmäktige är att frågan ändå har en så pass hög dignitet.

En annan fråga som per automatik dyker upp handlar om var byns halvdussinet barn stora barnomsorg skall hålla till om skolan, i den händelse slaget skulle förloras, läggs ner och därefter möjligen säljs.

Fullmäktigemötet i kväll kan räkna med att en mycket taggad skara Borgvattnetbor sitter i publiken och som under allmänhetens frågestund torde ha en del bränsle att tillföra debatten.

– Jag har konstant ont i magen på grund av det här, säger Lars Blixt, Borgvattnet, som ingår i aktionsgruppen för skolans och Borgvattnetsbygdens väl och fortlevnad.

Annons