Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets teknikutbildningar finns i Gäddede och Hammarstrand

/
  • Anders Olofskolans lärare Anna Schönning fick ta emot priset Årets Teknikutbildning av Teknikföretagens Thomas Prytz.  Foto: Lennart Dahlström

För andra året i rad tilldelades Anders Olofskolan, Hammarstrand på måndagen Teknikföretagens utmärkelse Årets Teknikutbildning.

Annons

Utdelningen av priset, 50 000 kronor, ägde rum i skolan och utfördes av Thomas Prytz, Jonsson & Paulsson Industri AB i Östersund, ledamot i Teknikföretagens styrelse, Region Norr, och Jan-Eric Sandberg, regionchef i Teknikföretagen.

Teknikföretagen uppmuntrar initiativ för att stärka teknikämnet och verka för entreprenörskap och pengarna skall användas för att aktivt arbeta med teknikämnet.

I Hammarstrand har skolan fått priset för sitt nära samarbete med industriföretagen i Bispgården och med sitt arbete med att bygga upp ett eget teknikens hus vid skolan.

Årets Teknikutbildning är ett initiativ från Teknikföretagen.

Satsningen började våren 2004 och pågår till 2013 i syfte att lyfta teknikämnet och teknikundervisningen i skolan.

Varje år belönas ett antal grundskolor, program med teknisk eller naturvetenskaplig inriktning på gymnasieskolan och ett högskoleprogram.

Teknikföretagen betalar varje år ut sammanlagt fem miljoner kronor i belöningar.

I hela landet är det i år 25 grundskolor som fått motta priset.

Av dessa återfinns fem norr om Gävle och två av dessa finns i vårt län, Frostviksskolan i Gäddede och Anders Olofskolan i Hammarstrand.

Mer läsning

Annons