Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragunda PRO-förening firar halvsekel

En hel del historik strök med vid den våldsamma eldsvådan i PRO-huset i Hammarstrand för något år sedan.

Dock har så pass mycken dokumentation förvarats på annan plats att den 360 medlemmar stora PRO-föreningen i Ragunda ändå har klart för sig att det nu är läge för ett föreningens 50-årskalas.

Sålunda samlas nästa lördag 190 anmälda glada pensionärer på Hotell Hammarstrand att tära sig en jubileumsmiddag á 285 kronor i kuvertavgift, en avgift som helt och hållet finansieras av föreningens framgångsrika loppisverksamhet i Hammarstrand.

Vid nämnda brand försvann även det gamla loppiset, men som återuppbyggts på annan plats i Hammarstrand och som uppenbarligen är minst lika framgångsrikt som det gamla.

Föreningen startade officiellt 1 december 1960 av Petter Sahlin, Böle, som blev första mötesordförande och därefter förste föreningsordförande.

Därefter kom ordförandena i tur och ordning: Frans Forsberg, Edvard Wallin, Johan Danielsson, KJ Lundström, Karl Sjöström, Signe Lundström, Bror Holmgren, Sigvard Sahlin, Gösta Östman, Per Olsson och Gertrud Sörensson.

Nuvarande ordförande är Klara Lundborg, som har sammanställt en historik som givetvis kommer att föredras under middagen.

Där kan noteras att en krona per medlem togs ut för att finansiera annonseringen av föreningens bildande.

Under festligheterna kommer en lokal variant av Rolling Stones att uppträda, nämligen föreningens Boule-köre samt Ingrid Persson med komp från Ytterhogdal.