Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragunda kommun säljer hyreshus i Bispgården

I jakten på pengar och till följd av minskat innevånarantal har Ragunda kommunfullmäktige beslutat att bostadsbeståndet i kommunen skall minskas, i första hand genom försäljning av fastigheter.

Processen inleds i Bispgården där man nu upprättat en lista med förslag på vilka fastigheter som kommunen kommer att försöka avyttra eller riva.

Dessa är Villavägen 2 och 4, Forsvägen 29, 33, 37 och 62, Hallvägen 4-8, Villavägen 8, 10 och 12, Genvägen 7 och Annedalsstigen 4.

Totalt omfattar dessa fastigheter 127 lägenheter med en sammanlagd boyta om 8900 kvadratmeter samt tio övriga lokaler med en sammanlagd yta av 1230 kvadratmeter.

Forsvägen 28 föreslås rivas eller byggas om för annat ändamål.

Om försäljningen inbringar ett överskott skall detta användas för amortering av bostadslånen.

Det är kommunfullmäktige som fastställer vilka fastigheter som skall försäljas eller vilka andra åtgärder som skall vidtas.

Dessutom bestämmer fullmäktige inom vilken ekonomisk ram åtgärderna skall vidtas.

Det påpekas vikten av att kommunens bostadsförvaltning efter vidtagna åtgärder skall klara sina åtaganden utan tillskott av pengar från kommunen.

2009 genererade Ragunda kommuns bostadsförvaltning ett underskott på tre miljoner kronor.