Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragunda kommun 10 stycken

Annons

Ambjörn Larssons Stiftelse för Krokvågs by

Ändamålet ska vara att årligen utdela lämpligt stora bidrag till personer, föreningar eller organisationer som gjort förtjänstfulla insatser antingen för hembygdsverksamheten inom Krokvågs by i Ragunda socken, Jämtlands län, genom forskning, dokumentation, föreningsarbete, bevaringsinsatser e dyl eller för byns innevånare genom utåtriktad verksamhet för trivsel och sammanhållning såsom exempelvis att ordna gymnastik och idrott, underhållning eller andra fritidssysselsättningar. Tillgångar: 2.286.320 kr.

Insamlingsstiftelsen Borgvattnets Blomsterfond

Kyrkans och kyrkogårdens prydande, dock ej till kostnader för allmänt underhåll, och i andra hand får medel användas till församlingens diakoniverksamhet. Tillgångar: 46.922 kr.

Insamlingsstiftelsen Stuguns Blomsterfond

Kyrkornas, kyrkogårdarnas och sockenstugans prydande, dock ej till kostnader för allmänt underhåll. I andra hand får medel ur fonden användas till församlingens diakoniverksamhet. Tillgångar: 0 kr.

Per-Erik (Pelle) Nilssons Insamlingsstiftelse

Att verka för barnet inom oss alla så att vi vet att vi duger som vi är. Att verka för anhöriga som lever/har levt i någon form av dysfunktionell miljö. D.v.s. att man har växt upp i/levt i eller lever i miljöer som präglas av alkohol/drogmissbruk, fysiska/psykiska övergrepp samt andra miljöer som medför att de närmaste hamnar i likartade anhörigproblem som ovan nämnda. Att genom förebyggande vård, kunskap och möten med andra få växa i acceptans och kärlek. Att verka för utbildning och då i första hand med inriktning på anhörigvård. Gruppverksamhet för anhöriga ur ovan nämnda miljöer samt lägerverksamhet för dito. 5.976 kr.

Stiftelsen Familjerna Anders Anderssons och Johan Borglunds minnesfond

Till barns ungdomsvård och fostran inom söndagsskola och ungdomsarbete inom Ragunda församling. Tillgångar: 781.053 kr.

Stiftelsen Lars Gissléns donationsfond

Den årliga avkastningen skall utdelas till premie "för mindre bemedlade men skötsamma och studieintresserade elever i klass 7 och 8 som utses av skolans lärare och skolstyrelsen gemensamt". Tillgångar: .