Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rafflande avslutning när Jämtland föll mot Gothia

/
  • Det blev en rafflande avslutning när Jämtland i går kväll spelade mot Gothia i Basketligan. Jämtland föll med ynka en poäng, (70–71).Foto: Christian Johansson.
  • Jämtlands nyförvärv Luka Marolt hade två poäng i sin första match med laget.  Foto: Christian Johansson

Jämtlands herrar har varit involverade i några dramatiska slutstrider denna säsong. Senast i Sporthallen avgjorde laget sent mot 08 Stockholm. Mot tidigare segerlösa Gothia blev det en ny tuff slutstrid, den här gången med förlust som resultat.

Annons
Efter två raka segrar var det många som trodde på seger när Jämtland åkte ned till Göteborg för att möta Gothia. Sportchefen Mikael Bernervall hade dock en annan inställning.
– Är man 0–4 (som Gothia var inför matchen, reds. anm.) är man jättehungrig, så jag var väldigt orolig. Jag trodde att vi skulle behöva göra vår bästa match för säsongen, sa Bernervall.
Bernervalls farhågor skulle visa sig bli besannade. Gothia höll jämna steg med Jämtland och kunde dessutom göra ett ryck i andra quartern.
Hemmalaget gick ifrån till 35–27, och i samma veva drabbades Jämtland av en skada på viktige Tyrone Levett. Han fick en smäll under korgen och slog upp ögonbrynet.
Efter att sakta men säkert ha ätit sig in i matchen igen tog Jämtland ledningen i mitten av fjärde quartern.
Levett, som återvände till planen efter att ha plåstrats om, gjorde två poäng som gav Jämtland ledningen med 61–63. Då utspelade sig en viktig sekvens i matchen.
– Stefan Hellgren skjuter en trea som går i ringen och ut. Sedan går de snabbt upp till 69–63 istället, sammanfattar Bernervall.
Kalldusch för Jämtland alltså. Trots det visade laget moral nog att resa sig igen, och avslutningen blev minst sagt rafflande.
Med åtta sekunder kvar avlossade Andrew Mitchell en lyckad "toktrea" från ett antal meter bakom trepoängslinjen. Ledning för Jämtland med 69–70.
Gothia tog efter det ingen time out och gjorde två snabba poäng genom Benson Callier. 71–70 till Gothia.
Mathias Eckhoff tog därefter time out med 3,2 sekunder kvar av matchen. Andrew Mitchell fick till ett avslut, som dock missades.
Coach Eckhoff var inte speciellt nöjd efter matchen. Han menade att Jämtland lika väl kunde ha vunnit, men även att matchen inte avgjordes i slutsekunderna.
– Det är inte där vi tappar matchen. Vi missar för mycket öppna lägen och gör får många individuella misstag. Sedan försökte vi göra det spektakulärt när vi borde göra enkla spel. Vi får lära oss av det här som lag, avslutade Eckhoff.

Mer läsning

Annons