Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Radion lägger ner program om jamska

Det populära P4-programmet "På reine jamska" förändras och byter skepnad efter årsskiftet. Språkprofilen Bo Oscarsson slutar som programledare.

– Vårt mål är att fortsätta lyfta jamskan på ett sätt som är attraktivt för en större publik. Därför kommer "På reine jamska" ersättas av ett nytt dialektprogram vid årsskiftet. Detaljerna kommer vi att presentera senare i år, säger programchefen Elisabeth Wickzell i ett pressmeddelande.

– Det känns naturligtvis tråkigt att programmet försvinner efter så många år, men jag förstår samtidigt att P4 Jämtland ser över sitt utbud där det säkert blir utrymme för jamskan även fortsättningsvis, säger Bo Oscarsson.

– Det är en rolig utmaning för oss att fundera över hur vi kan göra ett program om dialekter på ett nytt sätt, säger Leif Landin, som de senaste åren lett "På reine jamska" tillsammans med Bo Oscarsson.