Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rådhuskören

Rådhuskören har hållit årsmöte. Körledaren Karl-Fredrik Jehrlander hade under juluppehållet sammanställt förslag till repertoar att starta terminen med. Det kändes bra att få börja med härliga vårsånger.

Årsmöte hölls den 27 mars i Gamla skolan. Sedvanliga årsmötesförhandlingar med diverse nyval och omval klarades av i rask takt då alla såg fram emot den festmiddag som sopranerna ansvarat för. Sång till Bosse Hörnfeldts gitarrspel förhöjde stämningen.

Den 31 mars var det ”öppen körövning” i Rådhushallen, men några nya körmedlemmar fick man inte den kvällen. Kvinnliga föreningen Gamla Östersund var intresserade av körens medverkan vid sitt årsmöte. Den 18 maj framfördes programmet inför cirka 80 föreningsmedlemmar. Ett avbrott för allsång uppskattades.

Barn- och utbildningsförvaltningen bjöd även i år in kören att med sång inleda deras högtidskväll den 25 maj i Rådhushallen. De fortsatte sedan med middag och utdelning av jubileumsgåvor.

Det var ett tidigt nationaldagsfirande 2009, klockan 9 skulle alla vara pigga, glada och uppsjungna. Det var inte särskilt varmt på rådhustrappan men man klarade sitt uppdrag utan att hacka tänder. Uppdraget var också att sjunga på Jamtli senare på dagen, både från scenen och ute på fritt vald plats. Då detta var vårens sista framträdande, passade körmedlemmarna också på att tacka Karl-Fredrik för en mycket givande termin.

Höstens övningar startade 25 augusti. Det var mycket nytt men även några gamla kända sånger i det förslag till höstrepertoar som Karl-Fredrik presenterade. Nyskrivna arrangemang att ge sig i kast med är ingen ovanlighet, med en så skicklig ledare brukar det fungera till slut.

Odenslundskyrkans musikcafé Balsam var tacksamma för att kören kunde ta sig an den första av höstens sång- och musikkvällar, den 24 september. Synd att bara 15 till 20 personer hade slutit upp. Det var svårt denna kväll att konkurrera med kvällsöppet på ombyggda Mittpunkten. För deltagarna var det en trevlig kväll.

Söndagen den 15 november hölls konsert i Sunne kyrka. K F hade sammanställt ett varierat program där även gästsångare Staffan Hillström medverkade. Kantor Margita Paulsson tackade och överlämnade blommor till körledaren. Damernas nya halsdukar kunde beskådas denna kväll.

Luciadagen inföll i år på en söndag så det blev fredagens morgon som gällde för luciafirandet i Rådhushallen. Stor publik som vanligt och det kändes bra att ha flera nya julsånger att framföra. Staffan Hillström var traditionsenligt solist i O helga natt. Jämtlands lucia med tärnor kom också och sjöng några sånger.

Sista framträdandet för året var en tidig morgon. Den 15 december hade kören uppdraget att sjunga vid samlingen till samhällsbyggnadsförvaltningens informationsmöte ”miljöfrukost”.

Under 2009 förstärktes kören med fyra nya damröster. När kommer lika många herrar?

Under årsmötets ”övriga frågor” diskuterades körens framträdanden under våren och kommande 20-årsjubileum år 2011.