Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddningstjänsten vill köpa räddningsfordon

Räddningstjänsten i Åre vill bland annat köpa en FIP-bil (Första Insatsperson) för 550 000 kronor. Totalt ansöks om investeringar för 1 350 000 under 2014.

I dag när ett larm går åker brandmännen till brandstationen och därifrån till olyckan. Med en FIP-bil kan en åka direkt till olycksplatsen hemifrån. FIP-bilen kan även innehålla en mindre mängd vatten och skum med högtryck. Åre har problem att hålla sina anspänningstider, det vill säga tiden från att ett räddningsfordon lämnar station från det att larmet kommer. Med en FIP-bil kommer detta att förbättras. Kostnaden uppgår till 550 000 kronor.

250 000 kronor ska gå till att utveckla och kvalitetssäkra en övningsanläggning för räddningstjänsten, anläggningen ligger i Undersåker. Räddningstjänsten menar att medborgarna får effektivare och bättre insatser eftersom en bättre övning kan utföras.

För att snabbare komma fram till skadade i terräng vill man att 150 000 kronor läggs på inköp av terrängfordon. De gamla terrängfordonen är ineffektiva och inte längre driftsäkra.

De 400 000 kronor som är kvar vill räddningstjänsten lägga på allmän materialanskaffning för att ha en bra standard på utrustningen som används vid utryckning. Där ingår bland annat våtdräkter, en bärbar vattenpump och vattendamsugare.

Allt detta går att läsa i ärendelistan inför att miljö-, bygg- och räddningsnämnden har sammanträde den 30 januari.