Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddade poäng i 97:e minuten

IFK Östersund försökte gång på gång, utan att lyckas hitta målet. Det dröjde ända till matchminut 97.
– Det var mest lättnad, säger poängräddaren Martin Hedberg efter 1–1 mot Ånge.

Ifjol slogs lagen om seriesegern i division 3. Ånge gick segrande ur den striden, och även ur bägge mötena lagen emellan. Detta såg ut att upprepa sig när IFK gästade Ånge IP.

En pigg start av IFK men 1–0 till tabelltvåan Ånge efter en halvtimme genom Mattias Thorsell, som sköt in andrabollen efter en omställning.

I andra halvlek förankrade IFK spelet på Ånges planhalva. Men hemmalaget höll tätt, och målvakten Lloyd Saxton var lysande.

– Det är så det har sett ut hela säsongen. Vi har spelet och vi tar ju oss till avslut så det är inte där det sitter, säger IFK-tränaren Adam Mattiasson.

Ånge passade på att fördröja tid när chansen gavs. Något som domaren uppmärksammade. Men efter fem minuters tillägg var IFK alltjämt mållöst. Hemmapubliken inväntade slutsignalen, men spelet fortgick, och när klockan passerat 97 minuter kom chansen. Martin Hedberg tog tillvara på den och satte dit 1–1.

– Bollen kommer in från kanten mot Viktor (Ageskär) som ska ta ner den, men så hamnar den till mig, så det vara bara att ta emot och skjuta. Det var mest lättnad, jävligt skönt, säger Hedberg.

Tungt för Ånge som hade gått upp på samma poäng som serieledande Piteå om 1–0 hade stått sig.

– 98 minuter övertid är ju nästan otroligt i en sån här match. Vi blir ju bestulna på tre poäng, säger Ångetränaren Benny Matsson, som hade matchplanen klar efter fjolårets möten med Östersund.

– Det var viktigt att spela tajt försvarsspel. Det tycker jag vi gjorde. Vi såg till att hålla Östersund framför oss och vi gör det bra. Så blir det mål i matchens sista spark. Jag är jävulskt besviken, säger Matsson.

Besviket hade det med all säkerhet varit i IFK-lägret om man gått tomhänta från matchen.

– Vi hade förtjänat tre poäng egentligen, men det var skönt med ettan nu när matchen blev som den blev. Men spelmässigt tycker jag det var vår match helt klart, säger målskytten Martin Hedberg.