Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rädda utsikten

När man ser alla "köpa hus"-program så är det en sak som alltid är gemensam och det är att alla strävar efter utsikt i allmänhet och sjöutsikt i synnerhet.

Östersunds kommun däremot, verkar inte tycka att utsikt över Storsjön är att föredra?

Titta på Frösösidan av broarna där det är fullständigt igenvuxet, på den sida som vätter mot Frösö båthamn har inte många sjöutsikt på sommaren, då det är små och stora "skogar/sly" och för säkerhets skull om man skulle se förbi dessa, så har man med några meters mellanrum planterat en ogenomtränglig allé alldeles framför vattnet!? Likadant vid båthamnen där det trots att alla som bor där, även på dom lägre våningarna borde ha fin sjöutsikt, knappt ser något på grund av mycket tät växtlighet!

Om man går åt andra hållet från broarna, så är det likadant, fullständigt igenvuxet mellan broarna och små skogar på strategiska ställen framför hus som borde haft sjöutsikt även om man inte bor högst upp! Och även där så planterar man en tät rad av skymmande träd alldeles framför vattnet!?

Badhusparken med omnejd är likadant! Där ser man att folk försöker ha picknick ibland på sommaren b la i samband med lekplatsen, men tyvärr finns det inte öppen plats för så många (dit solen når).

Om man absolut vill ha träd överallt, så plantera glesare (ta bort 2 av 3 träd) och häften av buskagen. Utnyttja den vackra sjöutsikten, istället för att dölja den!

Jag antar att jag inte är ensam om att upptäcka vilken fantastisk utsikt det blir från många ställen här i staden på hösten/vintern när alla löv försvinner!

Göran

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel