Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rädda den svenska bonden

Nu har vi fått nog av falsk köttmärkning, olika regelverk inom EU, plågade angorakaniner m.m. och jakten på de svenska bönderna.

Vi tänker driva frågan om att vi ska ha importförbud på alla varor/produkter som inte har producerats med samma stränga lagkrav som gäller för svensk djurhållning och svenska produktionskrav.

Vi kan och vill inte acceptera att den svenska bonden med högt satta djurhållningskrav får stryka på foten för att andra länder ska få exportera matprodukter producerat av kött från plågade djur till Sverige. Nu måste vi sluta snacka och skapa verkstad! Vi måste stå upp för våra svenska regler och kämpa för att den höga standard vi har även ska gälla andra länder.

Centerpartiet driver många bra frågor som främjar en hållbar utveckling av landsbygden men vi måste vara tydligare då många lantbrukare har fått nog, se gruppen Lantbrukare som har fått nog på Facebook med drygt 1 660 medlemmar. Centerpartiet är det parti som kommer att kunna driva frågan om importstopp om djurhållningen och produktionskraven inte följer svensk lagstiftning.

Tyvärr räcker det inte, om nu inte svenska folket bestämmer sig för att rösta mangrant på vårt parti. Alla partier måste visa att den svenska bondens utsatthet är på kartan och att om vi inte gör något nu så kommer vi inte ha någon självförsörjningsgrad som är värd namnet i Sverige. Självförsörjningsgraden ligger i dagsläget på cirka 45 procent, vi vill att Centerpartiet strävar efter att Sverige ska bli, till största delen, självförsörjande. Vi kommer inte ha kvar våra bönder med den utveckling vi har idag.

Svenska bönder ska vara godkända, certifierade och ha ett gott djurskydd, etcetera. Men ingen betalar för deras produkter. Bonden ska ha betalt för sina varor!

Skola, vård och omsorg ska servera närproducerat och svenskt! Använd Centerpartiets stöd vid upphandling.

När vi sätter ner foten i denna fråga säkrar vi att alla, inte bara bönderna, får bra mat och att djuren får en säkrad djurhållning.

Rädda svenska bonden! Sluta snacka, skapa verkstad! Gäller dig, mig, oss alla! Öppna dina ögon och öron att ta in situationen.

Eva-Lena Blom (C), bonn, Anna Hedbrant (C), bonnatös, Adam Slottner (C),bonne

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel