Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädda barnen

/

Annons

Rädda Barnen i Frostviken har haft årsmöte, som i år var förlagt till Gelab med en fin guidning fin guidning och berättelse om företaget av Lennart Sjöberg. Alla i Frostviken är verkligen tacksamma och glada för det företaget. Tjugo deltagare från föreningen hade mött upp, varav fyra nya medlemmar. Av verksamhetsberättelsen kan man utläsa, att auktionen gett 31512 kr, fäbodgudstjänsten 1800 kr och blomsterfonden 10469 kr. Riksförbundet har fått motta 50000 kr till Rädda barnens arbete i Sverige och utomlands.

Lokalföreningen ställde också upp på riksinsamlingen Världens barn, som gav 13 004 kr. Man kan inte nog beundra Frostvikenbornas givmildhet. Tack från föreningen!

Styrelse under året har varit Gösta Johansson, ordförande, Rose-Marie Johansson, kassör och Lewi Fredriksson, sekreterare samt Lennart Sjöberg, Maj-Britt Bengtsson, Monika Mårtensson och Karin Andersson. Samtliga i tur att avgå omvaldes.

Föreningen hade besök av Jämtlands distriktsordförande Ingrid Kallberg som överlämnade blommor, diplom och medlemsnål i guld till trotjänaren Stig Strängby. Han hade varit pressombud och sekreterare i lokalföreningen i tjugo år, och tillsammans med sin fru Margoth organiserat den populära fäbodgudstjänsten i Vållan i 34 år.

2009 års verksamhetsplan, som antogs av årsmötet har följande aktiviteter inplanerade: Blomsterfonden sköts helt ideellt av Elsa Andersson. Fäbodgudstjänsten söndagen den 5 juli organiseras av Margoth och Stig Strängby. Till auktionen söndagen den 26 juli kan allmänheten skänka föremål eller lämna mot provision. Föreningen ställer även i år upp för riksinsamlingen Världens barn.

Helene Olsson och Marie Forsberg från regionkontoret i Östersund berättade i ord och bild om Rädda barnen - en barnrättsorganisation och de viktigaste delarna av Barnkonventionen.

Årsmötet avslutades med semlor med kaffe eller te. Alla var överens om att det varit ett fint årsmöte.

Mer läsning

Annons