Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Råd på blodigt allvar

Äntligen så har jag bestämt mig för att donera blod, det är en god gärning. Argumenten är många varför jag ska lämna blod. Det är bra om jag själv behöver blod i framtiden, mitt blod och därmed hälsa kontrolleras vid varje tappning. Vi håller de biomedicinska analytikerna med sysselsättning som är grundpelaren för samhällets funktion.

Det jag reagerar över är gåvan, 40 kr i form av en värdecheck eller 30 kr kontant. Ersättningen är låg så att det inte ska locka missbrukare att sälja sitt blod. Det är Ge Blods argument.

Vidare får jag även några smörgåsar i form av en limpskiva med antingen ost eller skinka. Dessa ligger ovanpå varandra där alla blodgivare tar på samma smörgåsar. Allt annat än hygieniskt. Vidare så är kaffet från en automat som har sett sina bättre dagar.

Min fråga och vädjan är denna: Snälla, ge alla blodgivare ett incitament som alla andra blodcentraler använder. Nämligen en fika-kupong som jag kan använda på sjukhusets cafeteria. Den skulle innefatta en smörgås + dryck.

Enligt hörsägen och strögooglande så kan blodet säljas vidare till andra landsting för ett belopp som är 20 gånger högre än det min värdecheck omfattar.

Varför kan vi blodgivare inte få fika mänskligt? Eller åtminstone hygieniskt. (Plastförpacka smörgåsarna i plastfilm en och en).

Jag lägger min röst på cafeterian!

 Göran

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel