Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Racingdebuten hägrar för Emelie

En dubbel dröm blir sann för Emelie Moe.

I helgen får hon göra racingdebuten – hemma i Östersund.

– Jag sa direkt när jag klev ur bilen att det är det här vill jag göra, säger Emelie Moe inför premiären i Clio Cup.

Annons

Så länge Emelie Moe kan minnas har hon haft en sak på näthinnan.

Motorsport.

– När jag var fyra så fick jag en cross. Jag fastnade direkt även om det bara var på lek, och höll på tills jag var åtta-nio år, säger Emelie Moe.

– Efter några år med fotboll och innebandy blev det gokart. Pappa hade haft en egen kart i många år, sedan blev det att vi testade hyrkart med familjen och då var jag fast i det. Nu är det sjunde säsongen jag tävlar i kart.

I dag är Emelie Moe 20 år gammal och det är dags att börja på ett nytt kapitel.

Hon har fått en förfrågan om att vara med och köra en Clio Cup-bil nu när STCC-touren kommer till Jämtland och Åre Östersund flygplats.

Svaret var enkelt.

– I kartingklassen jag kör i brukar det gå i snitt 80–90 kilometer i timmen på banorna. Jag testade en Clio Cup-bil på Mantorp Park tidigare, tillsammans med Alx Danielsson. Det är en större bil på större bana, men då gick det 190 som mest. Det är ganska stor skillnad, säger Emelie Moe med ett härligt skratt.

– Jag sa direkt när jag klev ur bilen att det är det här vill jag göra.

I Clio Cup tävlar alla med likvärdiga bilar som till stor del använder standarddelar. I många år har klassen fungerat som plantskola för unga racingtalanger.

– Redan i år försökte vi jobba tillsammans med sponsorer och få till en Clio Cup-satsning med kartingteamet, Office Racing. Det blev inte av, men förhoppningsvis kan det här bli en start inför nästa år.

Den här helgen blir Emelie Moes riktiga racingdebut – och hon erkänner snabbt att det handlar mycket om att se och lära.

– Min ambition är att få köra hela race och inte bli varvad, egentligen. Jag ser inte att jag ska kunna konkurrera mot pallen mot alla som är vana sina bilar.

Lika snabbt tillägger hon att det är en stor dröm och en fantastisk chans.

– En sådan här chans får man inte, och när jag nu får den är det ju självklart att jag tar den.

– Visst är jag nervös, men det ska också bli jättekul. Jag brukar kunna vara nervös inför saker, även karting. Men när jag hamnar bakom ratten så släpper det. Då är det bara att köra.