Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rabarber och jordgubbar med vit chokladsås och kardemumma

4 personer
200 g rabarber
200 g jordgubbar
3 msk rårörsocker
1 tsk finstrimlad mynta

Chokladsås:

1 dl mjölk
100 g vit choklad
0,5 dl crème fraiche
1 tsk mortlade kardemummakärnor
Skala rabarbern och skär den i 1 cm tjocka skivor. Strö över socker och mynta och rör om. Låt marinera minst 15 minuter. Ansa och skär jordgubbarna i klyftor och blanda med rabarbern. Hacka chokladen fint. Koka upp mjölken, tillsätt chokladen och rör tills den smält. Tillsätt crème fraiche och rör till en jämn smet. Låt kallna. Lägg rabarberblandningen på tallrikar, ringla över chokladsås och toppa med mortlade kardemummakärnor. Receptet kommer från Arla.

Annons