Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

R.U.S.E

(Eugen Systems/Ubisoft)

Ålder: 16+

Format: Xb 360, Ps3, pc

Genre: Strategi

Strategispel följer ofta givna mallar, men i Ubisofts "R.U.S.E" bjuds det på en hel del nytänkande, främst på det grafiska planet.

Spelet kan bäst beskrivas som ett levande brädspel där motståndarna kan zooma in på spelplanen till detaljnivå.

På håll symboliseras trupperna av brickor, men på nära håll förvandlas de till soldater, pansarvagnar och andra enheter, vilket ger en egen touch på ett beprövat koncept.

Spelet har stöd för såväl touchskärmar (till pc) och Playstation Move-kontroller, vilket fungerar alldeles utmärkt i den här typen av spel.

Dessutom introducerar "R.U.S.E." ett slags kortsystem, som låter dig skicka ut spioner som avslöjar fiendens trupper, eller låter dig avlyssna deras radiokommunikation.

I förhållande till andra strategispel i realtid så är tempot aningen lägre, men det förstärker bara känslan av taktiskt rävspelande och känslan av kamp mellan mästerstrateger.

Den grafiska presentationen är riktigt stilig och förstärker känslan av att ha kontroll över ett böljande slagfält.

Bortsett från att kontrollerna kan kännas lite klumpiga då det hettar till så är "R.U.S.E." en trevlig bekantskap och ett måste för alla vardagsrumsstrateger.