Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Qvarting starkast på Ammeråtravet

9-årige Qvarting är på gång igen.

I lördags tog han en säker seger på Ammeråtravet med Isabelle Ångström i sulkyn.

– Det känns som han är på väg tillbaka, sa en glad Isabelle Ångström.

Qvarting, med 500 000 kronor på kontot, hade varit borta nästan ett år när han startade i Östersund förra månaden. Då slutade det med galopp.

Men under helgens bygdetrav på Ammeråtravet var det andra takter.

– Han har haft problem med ett bakben och det är därför han varit borta så länge. Nu kändes han riktigt bra även om han hade lite problem med de snäva kurvorna som det är på en 800-metersbana. Sista 300 kändes det som hästarna framför stod stilla när vi passerade så det måste ha gått riktigt fort sista biten, sa Isabelle Ångström.

Isabelle Ångström tog också två andraplatser med Veabergetslindelin och Veabergets Stål.

Championtiteln gick dock till Martin Lundahl som segrade med Yayas Lelle och Sir Dreamcatcher samt blev tvåa med Each Life. Även Angela Eriksson plockade en dubbelseger (K.A.Ohlin och April Fox).

Det här var Ammeråtravetes enda tävlingsdag för året och i arrangerande Ragunda Härads Travklubbs var det glada miner.

– Det blev verkligen en toppendag. Vi har ju bara 62 boxar på banan och det var över 80 startande hästar. Men alla kom överens och det fungerade väldigt bra, sa Ninni Larsson i arrangörsstaben.

Hur jobbigt är det att anordna den här travdagen?

– Det är mycket jobb. Utan våra sponsorer, alla som jobbar ideellt och all hjälp från Östersundstravet, Bergsåker och Dannero så hade det aldrig gått.