Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Quornfilé med dragonsvängd potatis

Quorn är vegetariskt och gjort av svampprotein. Det används ofta som ersättning eller variation till kött. Servera quornfilén med den jättegoda potatisen. Mums!

Annons

4 personer

Det här behöver du:

400 g quornfilé

750 g delikatesspotatis

400 g blandade grönsaker som sockerärter och morötter

1 tsk japansk soja

3 msk smör- & rapsolja

3 dl Keldas mild citronsås

2 tsk dragon

Så här gör du:

Tina quornfilén. Tvätta potatisen men låt skalet vara kvar. Skär potatisen i 1,5 cm tjocka skivor. Koka potatis och grönsaker var för sig i lättsaltat vatten. Blanda soja och 2 msk smör- & rapsolja. Pensla quornfiléerna på båda sidor och stek dem i resten av smör- & rapsoljan cirka 2 minuter per sida. Häll av vattnet från potatis och grönsaker och låt dem ånga av. Värm såsen under omrörning. Smaksätt med dragon och blanda med potatisen. Servera filéerna med potatisen och grönsakerna. Receptet kommer från Arla.