Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Quinoabiffar med citrongräsröra

Saftiga quinoabiffar. Mjuka inuti och frasiga utanpå och helt perfekta tillsammans med den uppfriskande röran på cottage cheese.

Annons

4 personer:

2 dl quinoa tricolore

2 ägg

2 dl hirsflingor

0,5 purjolök

0,5 dl smör-&rapsolja

100 g riven ost, mager

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

0,5 citrongräs

250 g cottage cheese

rivet skal och saft av 1 lime

3 betor, gärna blandade färger

salt

ärtskott

Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något. Rör ihop ägg och 1 dl hirsflingor i en bunke och låt stå cirka 10 minuter.

Finstrimla purjolöken. Fräs den mjuk i lite av smör-&rapsoljan. Rör ner quinoa, purjolök och ost i äggblandningen. Smaka av med salt och peppar. Låt vila cirka 10 minuter.

Banka citrongräset och hacka det fint. Blanda med cottage cheese och limeskal. Smaka av med salt. Skala och skiva betorna så tunt som möjligt och krama ihop med limesaft och salt.

Forma åtta biffar av smeten. Vänd dem i hirsflingor. Stek dem frasiga i smör-&rapsolja cirka 2 minuter på varje sida. Servera varma med sallad och citrongräsröra.

Receptet kommer från Arla.