Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Quicklund i möte omStora Helvetet

Tågtrafiken mellan Storlien och Kopperå är fortfarande avstängd.
Ansvarig minister ger ännu inget besked om när banan öppnas.

Det var i slutet av november förra året som järnvägen väster om Storlien stängdes efter att banvallen vid ravinområdet Stora Helvetet intill norska gränsen bedömts vara alltför skadad för att klara tågtrafik.

Det handlar om en sträcka på tre kilometer från Storliens station till norska gränsen och som LT tidigare har berättat har banvallen varit orörd sedan den byggdes på 1800-talet.

Tågtrafiken har ersatts med buss på sträckan.

Åre kommun har skickat brev till både Trafikverket och infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) där kommunledningen påpekat att de förutsätter att ...omedelbara åtgärder sätts in som möjliggör att trafiken snarast kommer i gång på ett säkert och effektivt sätt".

Breven skickades i början av december och nu har även moderata riksdagspolitikern Saila Quicklund engagerat sig.

– Jag kommer fortsatt följa utvecklingen kring detta och hoppas, för länets resenärers skull, att situationen löses inom den närmsta tiden, säger Saila Quicklund i ett pressmeddelande.

Infrastrukturministern ska enligt Saila Quicklund föra en dialog med sin norska kollega kring detta.

– Jag har fått beskedet att infrastrukturministern avvaktar Trafikverkets mätningar och åtgärdsförslag, säger Quicklund.