Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Punktering stoppade Sandell

Det blev ingen finalplats för Patrik Sandell i den näst sista deltävlingen i GRC-serien som kördes i Charlotte, North Carolina på söndagen.

Annons

Östersundaren Patrik Sandell var femma i mästerskapet inför helgens tävling på Charlotte Motor Speedways nybyggda rallycrossbana. Detta var den näst sista deltävlingen för säsongen i Global Rallycross Championship.

Sandell som blandat strålande insatser med oturliga bakslag under säsongen fick problem tidigt trots att det känts bra på förhand.

– Ja, först hade vi ett oförklarligt drivaxelbrott i första heatet, det löste dock våra duktiga mekaniker innan det var dags att ge sig ut på banan igen, säger Sandell i ett pressmeddelande.

Men i nästa heat var oturen framme igen, då Sandell fick punktering på ett av däcken vilket förstörde chanserna i tävlingen denna gång.

– Så är det ibland, men det har varit lite för ofta i år med stolpe ut. Men vi kommer igen starkare än någonsin, både jag och teamet vet att när tekniken är med oss, då är vi snabba och i toppen! Jag ser redan nu fram emot den stora mästerskapsfinalen i Las Vegas, säger Patrik Sandell.

Mästerskapsfinalen avgörs alltså i Las Vegas, Nevada. En tävling som genomförs 7 november, vilket ger Sandell och de andra förarna gått om tid att förbereda sig.