Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Punktering stoppade inte Brorsson – vann rally i Finland

Jämtlandsföraren Anton Brorsson åkte på punktering i helgens Pirelli Ralli i finska Tammerfors. Men lyckades ändå jaga ikapp till klasseger.

Annons

Det var Volvo original Sverigeserien som gjorde ett gästspel i vårt östra grannland. Tammerfors-tävlingen var också en deltävling i finska mästerskapen och höll hög klass.

De körde en sträcka på fredagen och åtta på lördagen. Anton Brorsson och codrivern David Arhusiander hann trots lite strul med en hyrbil precis bli klar med att skriva egna noter inför rallyt och lyckades också hitta bra fart direkt på fredagssträckan på 1,4 mil i mörker, spöregn och av riktig finsk karaktär.

– Vi körde riktigt fort och vi tog verkligen i, men tyvärr räckte det inte riktigt till förstaplatsen. Vi blev slagna av Pär Nordahl, Ratten, med tre sekunder och blev tvåa, men vi är nöja med det resultatet, säger Anton Brorsson i ett pressmeddelande.

På lördagens första sträcka var sedan olyckan framme. En sten slog sönder fälgen och punkteringen är ett faktum. Jämtlandsduon tappade 40 sekunder och trodde där med att vinstchanserna var borta. Men det visade sig att värsta konkurrent Pär Nordahl också hade slagit punka – på samma sten och det skiljde endast en sekund till dem.

Båda konkurrenterna jagade sedan på hårt för att ta igen den förlorade tiden. Och Anton Brorsson lyckades.

– Både jag och Pär åkte i ett ruskigt tempo och tog in tid på de framförvarande bilarna på varje efterföljande sträcka. Tyvärr fick Pär bryta rallyt på specialsträcka 7 på grund av tekniska skäl. Men efter vi kört alla åtta sträckor, stod vi som vinnare med 16 sekunders marginal trots punkteringen på första sträckan, vilket vi är jätteglada och extremt nöjda med, säger Anton Brorsson som var mycket nöjd också att det fungerade så bra med de egenskrivna noterna.

Flera andra Jämtlandsekipage var långt framme i klassen, trea Niklas "Nibbe" Nilsson/Dan Hoff och femma Pär "Pålle" Pålsson/Tina Blom, medan Mattias Nilsson/Alf Jonsson tvingades bryta.

Finaltävlingen i Sverigeserien körs i Örebro 25 oktober så där fortsätter jakten för Anton Brorsson – då på totalsegern.