Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Punktering förstörde guldchansen för Thomasson

VC-finalen i mountainbikeorientering i Portugal slutade med punktering och en total andraplats för Cecilia Thomasson, Marieby.

– Jag förlorde ett guld, säger en besviken Thomasson.

Den inflyttade västgötskan hade slagläge för att följa upp EM-guldet i somras med ett VM-guld. Det började bra med en andraplats under medeldistansen.

Lördagens avslutade långdistans, med 30 deltagare, gick klart sämre. En neslig punktering blev förödande och Thomasson tappade åtta minuter på täten.

Missen innebar en 14:e plats i tävlingen. Eftersom värsta konkurrenten, Marika Hara, Finland, slutade trea, halkade svenskan ned till en slutlig andraplats i sammandraget.

– När jag kom i mål, var jag så otroligt besviken. Det kändes som att jag inte alls fick någon chans, men en punktering är en del av spelreglerna och jag har haft ett så grymt flyt med materialet hela säsongen, säger Thomasson på sin hemsida.