Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Punkhjärtat bultar men scenshowen haltar

/
  • Sångaren Göran Messelt Andersson sjunger fantastiskt bra. På lördagskvällen firade han med sitt band Grande Roses deras nya EP

Gamla tingshusets konsertlokal är en fin plats för mer eller mindre oupptäckta band att gro, och visa upp sig för Östersundspubliken. I lördags kväll hade turen kommit till Grande Roses.

Annons

Grande Roses är kanske inte helt okända för oss. De flesta, om inte alla, i bandet har någon stark koppling till staden.

Som förband spelade The Dead, som på kort tid fått en del spelningar och uppmärksamhet. Och det inte oförtjänt. Gruppen med det råa namnet, spelar minst lika rå punkmusik.

I dagarna spelar de för fullt in uppföljaren till sin demo Resurecction of ..., så i höst kommer vi alldeles säkert att få se mer av dem. Förhoppningsvis snart med ett eget förband.

Och så, strax efter klockan 21 klev kvällens huvudakt på scenen. Grande Roses gjorde en blöt, kall och kort spelning på Storsjöyran, och hade för kvällen lovat en längre föreställning. Vilket det blev. Och så länge de spelar sina låtar, är allting ljuvligt. Göran Messelt Andersson är fruktansvärt pricksäker med sin sång, och har fin inlevelse och känsla på scenen. Trummisen Emil Karlsson är erkänt duktig och ses annars i strålkastarna med bland annat Pulpa.

Men de andra tre bandmedlemmarna är så blyga och försynta att de verkar vilja be om ursäkt för att de tar upp vår tid. Blixtstilla står de och spelar sina ackord, utan varken leenden eller attityd. Kanske är det en del av showen, att låta sångaren ta mer plats.

Men trots att denna countryflörtande rockmusiken med ett litet bultande punkhjärta är så bra, så bra, så haltar scenshowen ändå. Mellan låtarna är det så tyst i den gamla tingssalen att man skruvar obekvämt på sig och bara vill att de ska börja spela igen. En pinsam tystnad med närmare 100 personer, är precis 100 gånger obekvämare än med en person.

Mer läsning

Annons