Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Punch Out - näst intill identiskt

/

(Nintendo/Bergsala)
Ålder: 12+
Format: Wii
Genre: Arkadboxning

Annons

Betyg: 4 ”Fight Night”, ”Rocky” och alla andra boxningsspel får ursäkta. Nintendos ”Punch Out” är världens bästa boxningsspel genom tiderna och nu är tungviktskungen tillbaka efter 14 års väntan.

Next Level Games, som har fått äran att utveckla ”Punch Out” till Wii, håller sig strikt trogna upplägget i ”Super Punch Out”. Faktum är att det är näst intill identiskt.

Och till en början känns det lite som en besvikelse. Som om inget hänt på 14 år.

Men när man kommer igång och börjar tampas med bekantingar som Bear Hugger och Glass Joe (och några nya förmågor) så påminns man snart om vad det är som har gett serien legendstatus.

Nyckelorden är enkelhet och supertajt kontroll.

Faktum är att inget annat spel fångar taktiken i boxning som ”Punch Out”.

Du har två nävar och förmågan att ducka. ”That's it”. Ska du ta mästarbältet gäller det att läsa din motståndare och klura ut hans svagheter. Ja, och ducka undan motståndarnas blixtsnabba attacker förstås.

Det enda som är synd med ”Punch Out” till Wii är att man inte har satsat på något onlineläge. Och att karriärläget är aningen för kort

Dessutom så kan man kanske tycka att Next Level Games kunde ha introducerat lite fler nyheter. Å andra sidan, varför laga något som redan fungerar?

Annons