Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Puh-tävling riskerar att försvinna

Annons


Nalle Puh-fans över hela världen är djupt oroade. En anrik tävling, med rötterna i AA Milnes böcker om den filosofiske nallebjörnen, är på väg att läggas ned. I mars hölls traditionsenligt världsmästerskapet i puh-pinnar vid floden Themsen - men tävlingen ser ut att bli den allra sista, skriver The Guardian.

I Milnes berättelse om Nalle Puh uppfinner björnen begreppet puh-pinnar efter att ha snavat och tappat en grankotte från en bro. Tillsammans med sina vänner organiserade han en tävling där pinnen eller kotten som snabbast kom fram till ett bestämt mål vann.

De senaste 20 åren har föreningen Rotary Club of Sinodun arrangerat VM i puh-pinnar vid Day's Lock i Oxfordshire. Men medlemmarna i föreningen har blivit till åren komna och orkar inte längre hålla i evenemanget som brukar locka 3 000 besökare och tv-team från hela världen.

-Det får inte försvinna. Det är ett älskat lokalt arrangemang som är känt över hela världen som en av dessa lätt skruvade, roliga engelska saker, säger LIz Williamson till tidningen.

Mer läsning

Annons