Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publiksuccé med dålig sikt

Rosa och gröna hörselskydd lyste som färgglada prickar i den stora folkmassan. Årets stora familjekonsert, denna gång med Eric Saade, lockade flera tusen till Badhusparken.

Banankontakt, EMD, Amy Diamond och nu – Eric Saade. En av årets mest välbesökta konserter brukar vara den som Storsjöyran bjuder på i samarbete med Sj i Badhusparken och även denna gång blev det succé. Stefan Kauppi inleder med att hälsa alla välkomna och berömma publiken: ”Vad fina ni är, roligt att så många är här”, säger han innan Eric Saade dundrar igång med sin show ”Masquerade tour”.

I svarta kåpor och med guld- och silvermasker för ögonen gör han och de duktiga dansarna en dramatisk entré. Jublet när huvudpersonen själv tar av sig masken är öronbedövande. Saade bjuder både på låtar från sin guldsäljande debutskiva ”Masquerade” och en och annan cover, bland annat Bon Jovis ”It's my life”. ”Självklart kommer han inte heller undan ”Manboy”.

Melodifestivalens tvåa har plågat föräldraöron hela sommaren med hiten. Familjen Kirsi Halkola och Pär Karlsson med åttaåriga dottern Fanny, från från Ås, ser förväntansfulla ut.

– Vi har lyssnat mycket på honom och det är väl trevligt, men vi är främst här för Fannys skull, säger mamma Kirsi, som berättar att de även besökte förra årets affischnamn Amy Diamond. Nu precis som då är det problem med sikten, framför allt är det svårt för barnen att se något överhuvudtaget. Många långa vuxna är i vägen.

– De borde göra en avspärrning framme vid scenen där bara barnen får vara. För mig spelar det ingen roll om jag inte ser något, det är värre för barnen, säger Kirsi.

Tre som säkert vill skriva under på ovanstående förslag är Matilda Evertsson, Filippa Welander och Stella Pålsson, som har krupit upp på staketet runt mixertornet för att försöka få en skymt av den stora idolen.

– Vi ser igenting för alla har sina barn på axlarna, suckar Stella.

– Eric Saade är så bra, ”Manboy” är bäst, de andra låtarna är lite lugnare, förklarar Filippa.

Det har skrivits förut, men tål att skrivas igen: Varför inte flytta upp hela rasket till Stortorget så att de minsta festivalbesökarna slipper bli besvikna år efter år?