Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publikrekord på Bräcke marknad

Årets Bräcke marknad slog alla tiders publikrekord.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger marknadsgeneralen Christer Lindgren.

Publikmängden bekräftar förra årets uppfattning att man efter diverse valsande runt om i Bräcke nu hittat marknadens bästa plats, nämligen vid Bräcke båthamn.

Marknaden arrangerades av Bräcke marknadsförening bestående av Lindgren tillsammans med Evert Blomqvist, Marianne Johansson, Björn Bengtsson och Helen Boström.

Förra året inströmmade SJ med synpunkter på att folk passerade järnvägsspåren på väg till marknaden.

Synpunkterna ledde till att man i år placerade ut vakter som vänligen visade besökarna till Bräcke samhälles stolta gångtunnmel, en gång folkmunskristnad ”Gunders undergång” efter framlidne mästerlöparen Gunder Hägg med rötterna i Albacken.

Marknaden bjöd på gott om knallar.

– Vi har sagt nej till några klädhandlare, förklarade Lindgren.

Liksom vid marknaden i Hammarstrand i fredags satsade centern, moderaterna och socialdemokraterna på att visa upp sig inför höstena kommunval.

Under de två marknadsdagarna gjorde ångbåten Alma turer för hugade.

På söndagen arrangerades en småstjärnetävling med medverkande av Freja Lindgren, Maja Berg Denise Glad och Hanna Bäckman, Ebba Öhman och Wilma Lindqvist.