Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publiken fick vad de betalat för

Gamla Teatern

(Lördag)

Under lördagskvällen intogs Storsjöteatern av musikentusiaster, partybandet Ständut Blakk firade 20 år. Framför den stora scenen var det i det närmaste fullsatt med fans, några som hängt med från start.

Man drog igång spektaklet genom att konferencier Mats Hurtig berättade hur det gick till när Markus Albertsson växte upp, flyttade in till Östersund och slutligen bildade Ständut Blakk år 1993. Varvat med högt och lågt i musikväg berättades sedan anekdoter om gamla skrotbilar som man kört runt bandutrustning i, kärleken till Sundsvall och annat smått och gott.

Med Ständut Blakk är syftet mer att underhålla än att skapa stor konst, och de lever upp till detta syfte med god marginal. Hos den publik som tagit sig till Storsjöteatern var de missnöjda antagligen ett fåtal. Man kom dit för att bli underhållen, och fick vad man betalat för. I musikväg kom bandet inte med några överraskningar, men levererade sina egna, och andras, låtar med skicklighet. En skicklighet som infunnit sig någon gång under denna 20-årsperiod, vilket publiken fick bevis på när ett klipp spelades upp där tre originalmedlemmar mer på känsla än teknik framförde "Irish Rover" i en lokal tv-kanal.

Under de 20 år som gått verkar de ha blivit Ständut Blakk med hela mellersta Sverige, eller åtminstone veteraner på afterski-scenen. På den tiden hinner man givetvis få ett antal följare, och det var dessa som kom till Storsjöteatern på lördagskvällen. Man skulle kunna kalla denna tillställning ett tillfälle för dem som tycker om Ständut Blakk att visa hur mycket de tycker om Ständut Blakk. Och det är ju kul för alla inblandade.