Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Psykologstudenter behöver praktikplatser

Under hösten nästa år är det dags för de 34 första psykologkandidaterna att göra sin praktik.

Men än är inget klart med Jämtlands läns landsting.

Mittuniversitetet vill samverka med landstinget för att få praktikplatser och ett avtal skulle vara klart 2010.

Inget har hänt och nu aktualiserar Mittuniversitetet frågan igen genom ett brev till landstinget. De vill komma i kontakt med någon företrädare för att de tillsammans ska gå vidare.

Hösten 2008 startades en yrkesförberedande utbildning för psykologer vid Mittuniversitetet i Östersund. Programmet omfattar fem års heltidsstudier, 300 högskolepoäng.

I början av fjärde året ska studenterna ha psykologpraktik under 14 veckor under handledning av en legitimerad psykolog. Då ska undervisningen vara verksamhetsförlagd, alltså genomföras ute på arbetsplatser med psykologisk verksamhet.

Det handlar om 34 studenter varje höst som behöver en praktikplats med början nästa år. Därför ser Mittuniversitetet ett tydligt behov av samverkan med bland andra landstinget.

”Det skulle ge er möjlighet att bli delaktiga i utbildningen av er framtida arbetskraft och tillsammans med Mittuniversitetet utveckla praktikmoment i en riktning som gagnar såväl psykologernas utbildning som er verksamhet”, skriver de och menar att det också är ett sätt att förankra studenterna i regionens verksamhet och därmed trygga framtida rekryteringar.

När utbildningen startade skrevs också en avsiktsförklaring med landstinget kring praktikplatser. Då tog Mittuniversitetet på sig att tillsätta en tjänst med praktikansvar, och det har de gjort.

Landstinget lovade ordna tio praktikplatser, där har inget hänt.